<h2>Καλωσήρθατε στην σελίδα μας!</h2><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.attiko-odeio-amfialis.gr/more.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>...από το 1990 προσφέρουμε στη μουσική παιδεία της πόλης μας</h2><p>  </p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.attiko-odeio-amfialis.gr/more.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Κλασική, Μοντέρνα, Λαϊκή, Παραδοσιακή Μουσική</h2><p>  </p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.attiko-odeio-amfialis.gr/more.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div>
Previous Next
Συναυλία στο Γκρατς της Αυστρίας

Ο καθηγητής φωνητικής του Ωδείου μας, π. Ζαφείριος Κουτελιέρης και ο γιος του Χρήστος Κουτελιέρης  πραγματοποίησαν  συναυλία στο Γκρατς της Αυστρίας  με αφορμή την επέτειο των σαράντα χρόνων από την ίδρυση του Αυστρο – Ελληνικού Συλλόγου του Γκρατς.

Η συναυλία καλύφθηκε από τους ρεπόρτερ του Δήμου του Γκρατς . Φωτογραφίες και σχετικό κείμενο αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα της πόλης. Στο εν λόγω  κείμενο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής :

« … Ο τραγουδιστής όπερας και ιερέας π. Ζαφείριος Κουτελιέρης προκάλεσε με την μουσική του ερμηνεία θυελλώδες χειροκρότημα, τραγουδώντας εκτός από ελληνικά τραγούδια και την άρια Der Vogelfänger από το Μαγικό αυλό του Μότσαρτ. Επίσης κινήθηκε με πολύ κέφι στους ρυθμούς του Μίκη Θεοδωράκη. Ιδιαίτερο χειροκρότημα έλαβε ο νεαρός πιανίστας Χρήστος Κουτελιέρης …».

Την εκδήλωση προλόγισαν : Η Δήμαρχος του Γκρατς Fr. Elke Kahr,  ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Γρατς  Δρ. Γρηγόριος Λαρεντζάκης, η βοηθός καθηγητού του Παν. Του Γκρατς υπ. Δρ. ‘Ελλη Παπαζώη, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου καθ. του Παν. του Γκρατς Δρ. Klaus Lichem και ο πρόεδρος του συλλόγου Δρ. Κωνσταντίνος Ριζοβάλης. Το Κοινοβούλιο εκπροσώπησε ο Βουλευτής και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Dr. Josef Smolle.

 

Ein singender Pater und thrakische Tänze

Musik und Tanz dürfen an einem griechischen Abend freilich nicht fehlen. Der Opernsänger und Pater Zafirios Koutelieris sorgte mit seinen musikalischen Einlagen für frenetischen Applaus, so sang er neben griechischen Liedern auch den "Vogelfänger" aus Mozarts Zauberflöte und schwang sein Tanzbein zu Klängen von Mikis Theodorakis. Besonderen Beifall erhielt dabei auch der junge Pianist Christos Koutelieris sowie Aliki Giannou. Für Stimmung sorgten anschließend die thrakischen Tänze der Gruppe Choreftikos Omilos Graz. 

https://www.graz.at/cms/beitrag/10418806/8106610/Jahre_griechisch_oesterreichische_Freundschaft.html